Energie Advies Op Maat
WelkomDienstenNieuws en evenementenContactSite Map
Verbruik
RSS
Huishoudens gebruiken energie voor verwarming, koeling en ventilatie van gebouwen, productie van warm water, gebruik van elektrische toestellen, en verlichting.
Het energiegebruik van de huishoudens is aanzienlijk. I
n 2012 wordt het aandeel van de huishoudens in het totale energiegebruik voor Vlaanderen geschat op meer dan 15% van het BBE (bruto binnenlands energiegebruik).
Hier komen nieuwsberichten over ons energieverbruik.
Energieverbruik in gebouwen terugdringen en tegelijkertijd geld besparen!
2012/03/04 19:34:14
Er is steeds meer aandacht voor milieu en energiebesparing. Iedereen is zich inmiddels bewust van de opwarming van de aarde met alle gevolgen van dien.
Energieverbruik
2012/03/02 01:28:38

Onnodig energieverbruik doet onze rekeningen stijgen.

Moeten we lijdzaam blijven kijken hoe onze energiefactuur blijft oplopen?  Neen!  We kunnen inderdaad geen invloed uitoefenen op de kost van een vat olie of een Kwh gas maar we kunnen wel onze verslaving aan de hoeveelheid energie laten afnemen. Zowel het Oeso als het IEA(international energie agentschap) stellen dat de grootste besparing(tot 50%!) in onze energiehuishouding de komende 20 tot 30 jaar efficiëntie(lees minder verbruiken) zal zijn. Met andere woorden: we zullen veel minder moeten gaan verbruiken. De groenste energie is de energie die je niet verbruikt. Willen wij in Europa tegen 2035 de Europees vastgestelde doelstellingen behalen dan zullen we ook, noodgedwongen, wel energie-efficiënt moeten zijn.
 

2 Totaal items

<< Alle categorieën


Verbruik
Zonnepanelen
EnergieLeveranciers
LED verlichting
Maart, 2012
Februari, 2014
WelkomDienstenNieuws en evenementenContactSite Map